вівторок, 29 листопада 2022 р.

Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство

Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство щодо дітей досі залишається трагічною реальністю для всіх країн. Вони є серйозним порушенням прав дитини та мають довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. Щоб запобігти цим злочинам, сприяти кримінальному переслідуванню винних і захистити жертв насильства Рада Європи у 2015 році запровадила Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, який проходить 18 листопада.
Сексуальним насильством щодо дітей є наступні дії:
дитину      фотографували чи знімали оголеною на відео;
дитині      пропонували винагороду за те, щоб показати свої статеві органи;
дорослі      (старші 18 років) пропонували дитині показати свої статеві органи,      доторкнутися до їхніх оголених інтимних частин тіла або вступити з ними у      статевий зв’язок;
дитину      змушували вступати у статевий зв’язок з дорослими та тримати це у      таємниці;
дитина      отримувала непристойні пропозиції в Інтернеті (на форумах, в чатах, в      соціальних мережах, засобами електронної пошти) по телефону або у листах;
дорослі      (крім батьків у ранньому дитинстві та медичних працівників) торкались статевих      органів дитини всупереч її волі.
Психологи, які працюють з темою сексуального насильства, рекомендують розповідати про основні правила спілкування дітям починаючи з молодшого дошкільного та шкільного віку:
“Правила трусиків” або “Тут мене не торкайся”;
– “Особисте – це те, що належить лише тобі”;
– “Пам’ятай, що твоє тіло належить лише тобі”;
– “Ні” означає “ні”;
– “Розповідай дорослим секрети, які тебе засмучують”;
– “Не мовчи, хтось може тобі допомогти” ….
“Діти, які не бояться говорити про це вголос, з меншою ймовірністю стануть жертвами насильства”, каже Джон Браун, голова програми протидії сексуальному насильству британського Національного товариства попередження жорстокого ставлення до дітей.
 Матеріал взято з Клініка дружня до молоді

Немає коментарів:

Дописати коментар