середу, 17 травня 2023 р.

Дія. Освіта

Презентували велике оновлення — національну платформу Дія.Освіта.  

На платформі — сотні освітніх серіалів, які допоможуть швидко опанувати нову професію. Вивчитися на графічного дизайнера або баристу, проєктного менеджера або пекаря. Серіали безоплатні та доступні для кожного.  
 
Від реєстрації на Дія.Освіта до нової професії всього кілька кроків. Складаєте тест, що допомагає визначитися з напрямом, — отримуєте рекомендації щодо професії, яка підходить для вас найбільше. Навчаєтеся на освітніх серіалах. Проходите симулятори, що дозволяють на реальних кейсах перевірити свої навички. Потім отримуєте сертифікат та знаходите вакансію у своєму регіоні. І це все на одній платформі.  
 
Дія.Освіта корисна не лише українцям. Весь контент доступний англійською. Безоплатне навчання на платформі для іноземців — наша вдячність платникам податків інших країн, які підтримують Україну в цей непростий час. А для українців це додаткова можливість прокачати свої скіли англійської. 
 
Цифрова грамотність й освіта українців у різних сферах — одні з пріоритетів Мінцифри. За 3 роки створили та підтримали велику кількість освітніх проєктів. І це лише початок. 
 
Поки в Україні триває війна, світ не стоїть на місці й активно розвивається. Наш головний виклик — розвиток людського капіталу.   
 
Мільйони українців покинули свої домівки, закрили бізнес або змінили роботу. Тільки за офіційними даними, в Україні зареєстровані майже 5 млн вимушених переселенців. За міжнародними оцінками, їх ще більше — близько 7 млн осіб. Багатьом із них потрібно допомогти інтегруватися до нового життя та знайти нову професію. Дія.Освіта стане важливим кроком до цього.  
 
Дякую команді google.org та Фонд Східна Європа за спільну роботу над проєктом.
Посилання на оригінальну статтю 

Немає коментарів:

Дописати коментар